zaterdag 16 april 2011

De Snelste Recycle Machine in Groningen in aanbouw

door Paul Marius Borggreve

Demonstratie van de ,,Snelste Recycle Machine in Groningen”
de SRMG

Dinsdag 26 april 2011
Aanvang: 10:30 uur
Plaats: Stadsschouwburg, Groningen
Door: Genies in Groningen, Kees Wiersema & Paul Marius Borggreve

Inleiding
Zwerfvuil is een groot probleem in Nederland. Gelukkig zijn er veel burger- en gemeente-initiatieven om dit probleem aan te pakken, zoals de actie LenteKriebels in Groningen. In de aprilmaand trekken stadjers de wijken in om de straten, stoepen en plantsoenen te ontdoen van vuile zaakjes.
Afval bestaat uit materiaal dat daar ligt waar het niet hoort. Dit materiaal kan echter ook de grondstof zijn voor nieuwe voorwerpen en producten. In afval wordt blik, papier, plastic, olie en glas alom gebruikt. Via moeizame processen is vanuit veel afval gelukkig weer bruikbare grondstof te maken, maar er is op het gebied van afvalverwerking nog veel te winnen.

De Snelste Recycle Machine in Groningen
De SRMG is een speciaal door Genies in Groningen ™ ontwikkeld apparaat dat zwerfvuil kan omzetten in direct bruikbaar product. Voor LenteKriebels is gekozen om het zwerfvuil om te zetten in verse frisse limonade. Na het vele opruimwerk smaakt een glaasje fris immers opperbest. De ijverige schoonmaker wordt zo direct beloond.

Werking
De SRMG werkt met een geheim procedé dat is gepatenteerd sinds 1 februari 2011. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. De vuilomzetter in de machine wordt gevoed door onbewerkt zwerfvuil. Het afval kan direct vanaf de straat in de verzamelkorf worden geworpen. Door de werking van zwaartekracht ontstaat voldoende druk om de voedingsmond van de vuilomzetter te bereiken. Eventueel kan met een stamper het vuil enigszins worden aangedrukt om het procedé te versnellen.
De SRMG is uitgerust met vier stevige wielen zodat het apparaat gemakkelijk te verplaatsen is en op straat of trottoir direct inzetbaar is. Er zijn geen vuilniszakken nodig.
Drie kilogram zwerfvuil is genoeg voor een liter heerlijke limonade, met slecht 2 kCal per glas! De limonade wordt opgevangen in een reservoir onder de verzamelkorf en kan worden afgetapt middels een kraan.
Met slechts een kleine aanpassing in het procedé is de limonade ook bruikbaar als zeer zuinige autobrandstof. De uitstoot CO2 is wel 80% minder dan bij conventionele benzine, de prestaties zijn er amper minder om.
Andere toepassingen voor de recycle- vloeistof zijn: vervanger voor smaakversterker, smeermiddel, luchtverfrisser, bluswater, koelvloeistof, eau de toilette. De vloeistof kan ook als gel worden geproduceerd. Met recht kan deze nieuwe vloeistof een wonderolie genoemd worden.

De SRMG is gebouwd vanuit het cradle-to-cradle principe: alleen gebruikte materialen zijn toegepast. Als knipoog naar dit principe hebben we er voor gekozen om de mobiele basis van de machine te maken uit een kinderwagen.

Demonstratie
De SRMG wordt gedemonstreerd tijdens LenteKriebels Groningen, op dinsdag 26 april 2011 vanaf 10:30 uur. De volgende straten worden van afval ontdaan ten behoeve van limonadeproductie: Binnenstad Oost en Oosterparkwijk. Het startpunt is de Stadsschouwburg te Groningen

Genies in Groningen ™
Genies in Groningen is een samenwerkingsverband van Kees Wiersema, beeldend kunstenaar en Paul Marius Borggreve, dichter. Sinds 2006 brengen zij met enige regelmaat ‘Reality Art Peformances’, of wel: werkelijkheid is kunst, kunst is werkelijkheid.


 de machine in aanbouw medio april 2011

1 opmerking:

  1. U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    Wij kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    Whatsapp-nummer: 33784505888
    Website: https://www.creditfinance-bank.com

    BeantwoordenVerwijderen